HomeBlogUncategorizedJoel van Beek – One of us

Joel van Beek – One of us

Functie: Retail Trainee

“Waarom je bij een tankstation moet komen werken? Het is een leuke baan met enorm veel afwisseling. Dat is gewoon echt zo. Ik moet er niet aan denken om de hele dag op kantoor achter een bureau te zitten. Dat lijkt me zo saai. Nu is gelukkig elke dag anders.” Als iemand dit kan zeggen, dan is het wel Joël van Beek. Hij is namelijk al achttien jaar ‘one of us’!

18 jaar geleden begon Joel als verkoopmedewerker bij een Texaco tankstation, iets wat begon als een bijbaan. “School was niks voor mij. Op mijn zestiende ben ik gestopt met school en gelijk aan het werk gegaan. Na wat verschillende baantjes zag ik een vacature voorbijkomen om bij EG Group te komen werken. En dat is alweer 18 jaar geleden.” vertelt Joël terwijl hij terug denkt aan die tijd.

“Wat ik echt nooit verwacht had is dat het werk zó afwisselend zou zijn. Je staat achter de kassa, maar je moet ook de winkel en het buitenterrein netjes houden, je hebt overleg met je leidinggevende en daarnaast heb je ook veel klantcontact. Geen dag is hetzelfde.” vervolgt Joël. “Zo komen er soms ook mensen binnen die pech hebben. Die balen als een stekker en zitten vol in hun emotie. Deze klanten probeer je te helpen door bijvoorbeeld de ANWB te bellen en kopje koffie aan te bieden. Als ze dan weer rustig worden en even later hun reis weer kunnen vervolgen ben ik blij dat ik ze heb kunnen helpen. En hopelijk hebben ze tijdens het wachten een broodje gekocht!” lacht Joël. Uiteindelijk gaat het hier wel om: Je werkt als een soort ondernemer mee aan het eigen succes van je locatie.

Ik zag dat andere mensen om mij heen een hogere functie kregen en toen wilde ik dit ook!

Joel van Beek

Dat Joël een echte ondernemer is bleef niet onopgemerkt. Toen hij intern solliciteerde voor supervisor kreeg hij deze baan snel aangeboden. Daarna maakte hij de stappen naar assistent manager en vervolgens naar manager van zijn locatie. Op dit moment volgt hij de interne opleiding Retail Trainee om over een tijd Area Sales Manager te kunnen worden. “Ik had echt nooit verwacht dat ik hier zo lang zou blijven werken. Maar ik zag dat andere mensen om me heen ook een hogere functie kregen en daarbij een opleiding mochten volgen. Toen zag ik opeens de mogelijkheden om dat zelf ook te doen. En kijk waar ik nu ben!

Joël vindt wel dat je zelf de kansen moet grijpen die je krijgt. Je moet er samen met je collega’s vol voor gaan. “Als je het een uitdaging vindt om samen met leuke collega’s het beste uit de winkel te halen, dan moet je echt bij ons komen werken. Je bent als een kleine ondernemer bezig om zo succesvol mogelijk te zijn. En als je laat zien wat je kan, kun je hier flink doorgroeien. Ik ben er het levende bewijs van!”

CONTACT

werkenbij@eurogarages.com

Algemene Voorwaarden | Privacy Policy | Cookie beleid | © Copyright Werken Bij EG 2024

Website door NEXT LEAD